I Danmark har vi en stor sundhedssektor med mange ansatte. Læger, SOSU’er og sygeplejersker får hver dag hjulene i sundhedsvæsenet til at køre rundt, men undersøgelser peger på, at der i 2030 kommer til at mangle 8.000 sygeplejersker. På denne side kan du få et overblik over, hvordan det er at være sygeplejerske i en af Danmarks regioner.
I Robusthedskommissionen, som har til formål at løse rekrutteringsudfordringerne i branchen, anbefales det, at flere sygeplejersker skal gå op i tid. Men hvor mange er egentlig ansat på deltid og fuldtid i Region Midtjylland?
Selvom en af kommissionens målsætninger er at rekruttere flere sygeplejersker, kan det være svært at besætte stillingerne. Vakante stillinger er et begreb, der dækker over ubesatte stillinger, som ønskes besatte.
Det er ikke kun problematisk at få nye sygeplejersker. Samtidig oplever regionen problemer med at fastholde de sygeplejersker, der allerede er ansat, i deres stilling i regionen.
Ifølge en rapport fra Dansk Sygeplejeråd og Danske Regioner, vil 2 ud af 5 af sygeplejersker, der har forladt sundhedsvæsenet, dog gerne tilbage i branchen, hvis vilkårene forbedres. I den forbindelse er det væsentligt at kigge på, hvor mange sygedage, sygeplejersker i regionen gennemsnitligt har, for at få et indblik i arbejdsmiljøet.
For at sikre fagets fremtid, er det essentielt, at der bliver uddannet nok sygeplejersker. Lad os tage et kig ude på uddannelserne, og hvordan kønsfordelingen er blandt de færdiguddannede sygeplejersker.
Her kan du få et overblik over hospitalsenhederne i Danmarks fem regioner.
Be First to Comment